Tips när du ska bygga thermopool hemma – egenskaper, fördelar och användbar fakta

Bygga thermopool | Bizbay

En pool kan användas av många och på olika sätt. Bland annat är en större swimmingpool perfekt för dig som älskar simträning. En pool är också populärt bland barnen. Här har du flera användbara tips och trix när du funderar på att köpa eller bygga en pool.

Det finns många olika pooltyper att välja mellan, bland annat rektangulära eller ovala pooler, ovanjords eller nersänkta pooler och mycket mer. Priserna varierar en hel del baserat på material, storlek och särskilda egenskaper. Att endast kolla på priset är dock inte smart eftersom det kan uppstå högre kostnader med tiden. Det billigaste alternativet kanske inte är lika hållbart helt enkelt. Fundera ut på vilket sätt du vill använda poolen, om den främst är för motion eller om du snarare vill kunna njuta av lek och bad under sommaren.

Ett populärt val är thermopool, detta är en väldigt smart pooltyp, som till skillnad från många andra, är ordentligt isolerad. Detta gör att poolen behåller värmen i vattnet betydligt längre. Detta är fördelaktigt av flera anledningar. Dels blir det skönare att bada då vattnet är i en behaglig temperatur. Dessutom sparar du in en hel del i uppvärmningskostnader. Att välja en thermopool är praktiskt oavsett om du vill ha en nedsänkt eller ovanjordspool. Pooler som grävs ner i marken kyls ofta ner av de omgivande väggarna. Men när poolen är välisolerad påverkas den inte särskilt mycket av att stå under jord.

När du ska bygga thermopool är det viktigt att du funderar över vart på tomten poolen ska placeras. Vissa gillar exempelvis att placera poolen i anslutning till verandan eller terrassen. Då är det enkelt att kliva ner i badet och sedan sitta och torka i solen. Ett annat tips är att placera poolen utifrån vart solen lyser under dagen. På sommaren är det skönt att bada om poolen står i solljus, det är inte lika lockande i skuggläge då det kan kännas kyligt. Se hur solen rör sig under dagen och fundera över vart du och familjen oftast vistas under sommaren. Om du har en stor trädgård kan det även passa att bygga en särskild plats för poolen på gräsmattan.

Det är fullt möjligt att själva bygga sin pool, särskilt när det kommer till isolerade pooler. Det går nämligen att köpa färdiga ”gör-det-själv”-paket. Dessa består av en stomme med fristående frigolitblock som utgör själva isoleringen. Dessa är lätta att på egen hand sätta ihop för att sedan armera och fylla med betong. Beroende på vilket thermopool pris du vill lägga finns poolen i flera olika storlekar och djup. Genom att själv bygga ihop poolen kommer du spara en hel del pengar i arbetskostnader. När du köper paket för att montera pool själv får du givetvis med tydliga instruktioner för hur du ska gå till väga. Ett thermopool pris behöver inte vara särskilt högt, särskilt inte med tanke på att du kommer spara in pengar i uppvärmningskostnader samt för arbetet du kan göra på egen hand.