Tre anledningar att välja LED-skyltar till ditt kafé

LED-skyltar till ditt kafé | Bizbay

Tänk dig det ikoniska kaféet Café des 2 Moulins som den charmiga Amélie arbetar på i filmen Amélie från Montmartre och de legendariska kaféerna på Les Deux Magots och Café de Flore vid Saint-Germain-des-Prés i Paris. Vad har de tre kaféerna gemensamt? Neonskyltar förstås. Även om författarna Oscar Wilde, Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir och konstnären Picasso nog inte bara besökte kaféerna för att njuta av det karakteristiska neonskenet.

Funderar du på nya skyltar till ditt kafé? Här får du tre anledningar att välja LED-skyltar som imiterar neon.

Fika i LED-neon

Det är något särskilt med neonskyltar. Neonskyltar ger kaféet en skön retrokänsla och får gästerna att drömma sig bort till mellankrigstiden i Paris där de skarpaste hjärnorna samlades för att dricka kaffe och diskutera filosofiska spörsmål. Neon är läckert, men varken särskilt ekonomiskt eller miljövänligt. Som tur var finns numera LED-skyltar som ser ut precis som de traditionella neonskyltarna. Det finns också många andra fördelar med en LED-skylt förutom utseendet.

Energieffektiv

En LED-skylt är ett energieffektivt alternativ till lysrör, glödlampor och neon. För att lysa upp en skylt med LED-teknik krävs endast en tiondel av den ström som en neonskylt behöver. Det betyder att du får mer pengar över till inredning och bakingredienser än om du valt ett mer traditionellt alternativ. Högkvalitativa ljusskyltar har en brinntid på cirka 50 000 timmar med max tio procents ljusdegradering.

Tålig

Ska din LED-skylt placeras utomhus kommer du att vara glad att du valt just LED-teknik. En LED-skylt klarar klimatet utomhus bättre än traditionella skyltar av neon eftersom LED-lysdioderna tål skiftande temperaturer, stötar och vibrationer. Skylten alstrar dessutom mycket lite värme vilket minskar risken för överhettning och gör att degraderingen minskar.

Miljövänlig

Skyltar med LED-teknik är bättre med tanke på miljön eftersom lysdioder är helt fria från kvicksilver till skillnad från glödlampor, lysrör och neonrör. Dessutom går det enkelt att byta ut en enstaka lysdiod som slutat lysa istället för att behöva byta ett helt lysrör. Se till att välja en skylttillverkare som dokumenterar vilket ljusvärde lysdioden hade för att säkerställa att skylten behåller exakt samma ljus överallt.

Öppet-skylt med LED

En skylt är det första dina kunder möter och kanske det som gör att de öppnar dörren, kliver in på kaféet och beställer en kopp kaffe med tillhörande bakverk. Därför är det viktigt att LED-skyltar väljs med eftertanke och utefter den känsla som du vill förmedla. Samt att alla skyltar håller samma stil ー väljer du en fasadskylt med exklusivt utseende kan du inte välja en “öppet-skylt” med LED som du köpt billigt på nätet. Skulle du ändå blanda stilar, förlorar du den röda tråden i den visuella kommunikationen.

När du nu ska ta ett av de största besluten för din kaféverksamhet ー tänk klassisk skylt, men med modern teknik och glöm inte att vara konsekvent i allt från fasadskylten till en eventuell öppet-skylt i LED.