Upplev Björkarnas stad på bästa sätt – boka ett hotell i Umeå centrum

Upplev Björkarnas stad på bästa sätt - boka ett hotell i Umeå centrum - BizBay

Du behöver inte resa långt för att få nya intryck eller vara med om spännande upplevelser. Härliga minnen kan lika gärna skapas här i vårt avlånga land. Både natur och kultur kan se otroligt olika ut om du reser runt i de södra eller norra delarna av Sverige. Ta därför tillfället i akt att besöka en ny stad nästa gång du planerar för semester eller vill komma bort på en mysig hotellhelg.

En av de städer i Sverige som definitivt är värd lite extra uppmärksamhet är Umeå – eller Björkarnas stad som den ibland också kallas. Detta på grund av alla de björkar som planterades som brandskydd efter att den stora branden år 1888 ödelade stora delar av staden. Idag skapar de en lummig och inbjudande känsla längs de breda esplanaderna och ger en vacker kontrast mot det porlande vattnet i Umeälven. Boka ett hotell i Umeå för att upptäcka allt staden har att erbjuda.

Upplev en härlig julstämning

I Umeå bjuds det ständigt på livliga och inspirerade arrangemang och festivaler för hela familjen. Nu när nedräkningen till jul har börjat öppnar det upp för ett ypperligt tillfälle att boka in en mysig shoppinghelg med boende på hotell Umeå centrum. Då har du nära till både shoppinggator och gallerior där det är enkelt att hitta fina julklappar till alla i familjen. Glöm heller inte att göra ett besök till den mysiga julmarknaden på Västerbottens Museum för att spä på julstämningen ytterligare.

Ta del av Sveriges vackra natur

Att bo på hotell i Umeå ger dig även ett utmärkt utgångsläge för att utforska den häftiga natur som Sverige erbjuder i norr. Ta med ditt resesällskap och ge er ut på en oförglömlig vandring i karga landskap och unik vildmark. Det finns en mängd olika vandringsleder, naturreservat och historiska platser att besöka längs vägen. Grössjöns Naturreservat ligger till exempel relativt centralt beläget i Umeå och består av både gammelskog, hjortronmyrar, fågelsjö och fågeltorn och bjuder in till en härlig dag för hela familjen.

Såhär bokar du ditt hotell

För att hitta ditt bästa hotell i Umeå är det en god idé att göra lite research. Vilka faciliteter vill du ska finnas på plats och i vilket område vill du att hotellet ska ligga? Beroende på hur du vill att din semester ska se ut kommer det finnas ett boende som passar särskilt bra för just dig. Ta hjälp av jämförelsesajter online för att jämföra olika lägen, priser och standarder för att hitta ett bra alternativ för din nästa resa till Björkarnas stad.