Utrustning och maskiner för bageri och konditori

Det finns mycket saker att tänka på när du ska öppna ett bageri och konditori. Inte minst på utrustning och maskiner. Med hjälp av rätt redskap kan du skapa en effektiv verksamhet där du ger både dig själv och övrig personal rätt förutsättningar för att kunna baka gott bröd och utsökta bakelser. Idag finns en hel uppsjö av maskiner och utrustning för bageri och konditori, och i den här bloggen presenterar vi några av dessa. 

Olika former av utrustning och maskiner för bageri och konditori 

Det kan vara svårt att veta exakt vilken utrustning som behövs i ett bageri och konditori. Här är därför några tips på maskiner och redskap som är viktiga att ha när man driver den här typen av verksamhet. 

Ugnar

De flesta bakverken och majoriteten av allt bröd behöver en omgång i ugnen innan de är klart för servering. När du driver en bageri- eller konditoriverksamhet är det därför viktigt att dina ugnar håller hög kvalité, och att de är tillräckligt stora för att kunna grädda flera plåtar åt gången. Det finns många olika ugnar att välja emellan, och det är en god idé att ta hjälp av ett välrenommerat företag som kan hjälpa dig att välja rätt maskiner och utrustning för bageri och konditori. 

Kyl & Frys

För att du ska kunna förvara olika typer av livsmedel behövs naturligtvis kylar och frysar, och även här finns det många varianter att välja emellan. 

Degblandare och vispmaskiner

Degblandare och vispmaskiner är viktigt utrustning för bageri och konditoriverksamheter, då man ofta behöver mixa ihop olika ingredienser. 

Rengöringsstationer

Annan viktig utrustning för bagerier och konditorier är rengöringsstationer. Detta gör det möjligt för personal att ha tillgång till allt de behöver för att rengöra händer och/eller utrustning snabbt. Det är en god idé att ha minst två stationer på två olika platser.