Väggabsorbenter, skärmväggar och undertak för bättre akustik

väggabsorbenter och skärmväggar för bättre akustik|Nyhetsgram

Det finns många hjälpmedel för att ge ett rum en bättre akustik och ljudnivå. Det är viktigt för att reducera stress och obehag och istället öka koncentrationen och taluppfattningen. Nedan följer förklaringar på väggabsorbenter, skärmväggar och akustiktak till bra pris som är några av de viktigaste ljudabsorbenterna på marknaden.

Vad är väggabsorbenter?

Väggabsorbenter är paneler som kan placeras på väggarna i en lokal för att skapa en bättre akustik och för att förhindra en alltför lång efterklangstid. Dessa kan vara tillverkade i olika material och med varierande tjocklek och storlek. Här har du alltså fritt fram att välja en modell som passar dig och ditt rum allra bäst. Dessutom kan de vara utformade med en riktigt snygg design för att passa bra in med resten av inredningen. Placera dem på strategiskt utvalda platser för att skapa en så bra miljö som möjligt. I ett klassrum är det till exempel en god idé att sätta ut väggabsorbenter både bakom läraren och bakom eleverna för att ljudet från båda håll inte ska studsa i väggen bakom. Det gör att taluppfattningen blir bättre och dessutom skapas mindre buller vid exempelvis grupparbeten eller diskussionsövningar. I industri- och byggmiljöer är det i stället smart att satsa på en högre bullerpanel för att ljudsanera och i en kontorslokal kan bästa valet vara att placera väggpaneler i en vinkel mot en fondvägg i ljudabsorberande material. Sedan kan ni välja att addera smarta lösningar såsom ljuddämpande anslagstavlor för ytterligare ljudabsorption.

Vad är skärmväggar?

Skärmväggar är ett annat alternativ som passar utmärkt in på kontor, särskilt de med öppna landskap. De hjälper nämligen inte bara till att minska bullernivån och fånga upp studsande ljud, de skapar även känslan av enskildhet för dem som arbetar med känsliga eller hemliga uppgifter. Precis som med väggabsorbenter så finns väggskärmar i en hel del utseenden. Många går dessutom att enkelt rulla iväg om du skulle vilja öppna upp vissa delar av kontoret. Många är även tillverkade i ett material som fungerar som anslagstavla.

Vad är undertak?

Även undertak är ett hjälpmedel till bättre arbetsmiljö och akustik. Det monteras på innertaket och kommer i form av akustikskivor, innertaksplattor och undertaksplattor. Undertak från Bromma är ett optimalt sätt att förbättra ljudabsorptionen och ljudmiljön i dina lokaler. Materialen som plattorna tillverkas i kan skilja sig åt från leverantör och tillverkare, men vanliga alternativ är glasull, plåt, stenull och träullit vilka alla jobbar för att ge en så bra ljudabsorbering som möjligt. Är ditt tak inte utrustat med ljudabsorberande plattor kan ljudet studsa både i rummet och mellan olika våningar genom bjälklagret, men ett undertak skapar bättre akustik och lägre ljudnivå. De är enkla att montera och byta ut när de skadats eller blivit gamla.