Vårstarta poolen på rätt sätt – hitta produkter för att förbereda årets första dopp

Köpa produkter för att vårstarta poolen online | Bizbay

För alla oss poolägare är sen vår och tidig sommar kanske den värsta tiden på året. Man vill inget hellre än att få hoppa i och ta årets första dopp. Men innan du kan dyka ner i djupet behöver du göra en noggrann vårstädning. Följ våra tips för fräscht vatten.

Eftersom poolens vatten återanvänds gång på gång är det väldigt viktigt att välja rätt sorts kemikalier. Det är med hjälp av produkter som klor samt pH-neutraliserande medel som du håller poolen ren. Med hjälp av klor rengör du poolens vatten på djupet och det är denna kemiska substans som motverkar tillväxt av bland annat alger. Därtill är klor till för att ta död på mikroorganismer. Särskilt efter att poolen stått oanvänd under vinterhalvåret är det extra viktigt att rengöra ordentligt. Dock räcker det inte bara att använda klor eftersom det skulle förstöra och rubba pH-balansen. Det finns pH-neutraliserande medel att köpa i utvalda poolbutiker. Med hjälp av detta medel återställs vattenbalansen så att vattenklimatet blir bra för människor. Ett exempel på vad som händer om pH-balansen är för hög är att du med blont hår kan få grön nyans i håret.

Du kan köpa produkter för att vårstarta poolen online, se till att beställa hem produkter som klortabletter och pH-neutraliserande medel. Även om kemikalierna är viktiga för poolens hygien behövs även reningssystem, särskilt för större pooler. Du kan enkelt ta reda på vilken variant som passar din pool genom att kontakta ett poolföretag. Förutom poolrobotar som kontinuerligt rengör poolen är det viktigt att du har rätt filter samt att du byter detta med jämna mellanrum. För att hitta och köpa produkter för att vårstarta poolen online är det alltid bra att läsa igenom ett par olika guider. Det finns nämligen massvis av produkter för pool så det gäller att det blir rätt.

När du väl inhandlat det du behöver för att rengöra vattnet är det dags att skrubba och städa runtomkring poolen. Sådant som poolkanter och trappa blir snabbt smutsigt, dels av väder och vind men också av hudavlagringar. Hitta bra rengöringsmedel och sätt på dig skrubbhandskarna. Det tar sin tid att vårstarta poolen, men i slutändan är det värt besväret. När det kommer till användandet av klor brukar det finnas tydliga hänvisningar på förpackningar om hur mycket du ska ha i baserat på volym.

För att fixa iordning din pool för vårstart finns det andra produkter du också kan investera

Förutom rengöringsmaterial kan det vara smart att köpa ett pooltäcke, ett skydd som du täcker över vattenytan med när poolen inte används. Då slipper du gå runt med håven varje morgon på grund av att det ligger ett lövtäcke på ytan. Beroende på budget och pooltyp finns det både manuella produkter för att städa rent i poolen, som exempelvis slangar för manuell städning. Har du en stor pool kan det dock vara smart att köpa in automatiska rengöringsmaskiner som analysatorer som har koll på poolkvaliteten under hela dygnet. Beställ hem allt du behöver för att fixa din pool för vårstart redan idag!