Vad ingår i en komplett service? – Rolex-service i Stockholm

Rolex-service i Stockholm | Rob Engströms

Tickar inte din klocka på som förr, har en spricka uppstått på glaset eller har det kommit smuts innanför glaset? Då är det dags att lämna in den för service hos din närmaste urmakare. Oavsett vad för klocka det är, en Rolex, Patek Philippe, Omega, Hublot eller annat märke, så kommer de förr eller senare behöva lämnas in för service. 

Det spelar ingen roll hur högkvalitativ klockan är. Tidens tands är obarmhärtig och bryter sakta men säkert ned din klocka. Så behöver du Patek Philippe-, Omega-, Hublot- eller Rolex-service i Stockholm, Göteborg, Malmö eller annan plats i Sverige, hitta din närmaste urmakare och skicka in din klocka för service.

Men vad innebär egentligen klockservice? Vad inkluderar det? Vad kan det tänkas kosta? Vi går igenom allt du behöver veta om service av Patek Philippe-, Omega-, Hublot- och Rolex-klockor såväl som andra lyxiga klockmärken.

Vad innebär en en komplett service?

Notera att detta kan variera från urmakare till urmakare. Detta är generellt vad som ingår i en komplett service:

  • Klockan öppnas, urverket tas ut, visarna och tavlan tas loss.
  • Urverket rengörs i bad flera gånger under servicen.
  • Urverket tas isär och alla delar undersöks för slitage. Slitna delar byts ut.
  • Urverket oljas.
  • Urverket genomgår en gångkontroll och tiden justeras enlig toleranserna från tillverkaren.
  • Boett och länk poleras upp.
  • Klockan trycktestas enligt tillverkarens krav.

Vad kostar klockservice?

Priset för att serva en klocka varierar beroende på en rad faktorer inklusive bland annat på vilken urmakare du valt att lämna in din klocka hos, hur omfattande servicen behöver vara såväl som klockmärke och modell – service för en ny Omega-klocka kan skilja sig kraftigt i pris från service för en vintage Hublot-klocka.

Hitta en urmakare för service nära dig

När du behöver service för din klocka, vare sig det är en Rolex, Omega, Hublot eller annat märke, är det alltid en god idé att besöka en auktoriserad återförsäljare. På så vis kan du vara trygg i att servicen kommer utföras korrekt och din klocka kommer komma tillbaka i ett helt och rent skick.

Det finns en rad företag som erbjuder Omega-, Hublot-, Patek Philippe- och Rolex-service i Stockholm. Hitta den närmaste dig och skicka in din klocka för service redan idag och se till att nästa generation kan njuta av din klocka lika mycket som du gjort.