Vad kostar det att anlita en flyttfirma?

Vad kostar det att anlita en flyttfirma?

Många väljer att anlita en flyttfirma för att det är smidigt, enkelt och tidseffektivt, men det ger dig också möjligheten att undvika stress och oro. Att flytta bör vara en spännande och rolig händelse som tar dig till ett nytt kapitel i livet, men som många har fått uppleva så är det snarare stressigt och osmidigt. Men vad kostar det att anlita en flyttfirma? Är det värt det?

Att anlita en flyttfirma 𑁋 kostnad

Vad det kostar att anlita en flyttfirma är olika beroende på flera faktorer. Några saker som kan påverka din kostnad är:

  • avståndet mellan den nya och den gamla bostaden 
  • vilka tilläggstjänster du önskar
  • hur omfattande flytten är
  • vilken dag du flyttar på ー veckodagar är billigare än helger
  • om du flyttar under augusti eller september är det ofta dyrare på grund av den stora efterfrågan.

Priset beror förstås också på hur lång tid flytten beräknas ta. Om du till exempel ska flytta till högsta våningen i ett lägenhetshus utan hiss tar flytten längre tid och blir därmed dyrare. 

Fördelar med att anlita en flyttfirma

Att anlita en flyttfirma har en kostnad som kan vara värd att betala för att bli av med den stora stressen. Några fördelar med att anlita en flyttfirma är:

  • du kan lägga allt ditt fokus på din nya bostad
  • du riskerar inga skador som orsakas av tunga lyft
  • du slipper stressen och planeringen som tillkommer vid en flytt
  • du behöver inte kontakta hela din umgängeskrets för att hinna med flytten i tid
  • du behöver inte oroa dig för oförutsedda händelser, exempelvis att hyrbilen går sönder mitt under flytten. 

Tilläggstjänster kostar extra

Att anlita en flyttfirma har olika kostnad beroende på val av tjänster. Flytthjälp kan innebära allt från nedpackning till transport, flyttstäd och/eller magasinering. Vid hjälp av nedpackning kan du också välja att köpa till flyttkartonger som flyttfirman tar med sig, och även detta är en tilläggskostnad. Däremot behöver det inte vara dyrare eftersom det är något som de flesta behöver köpa oavsett flytthjälp eller inte. 

Med vad kostar det att anlita en flyttfirma? Ett vanligt upplägg för flyttfirmor är att ha ett timpris. Om du då väljer nedpackning eller uppackning så kostar det extra eftersom det tar längre tid. För att ta reda på vad det kostar att anlita en flyttfirma bör du kontakta den flyttfirman du är intresserad av. Du kan då få ett uppskattningspris som kan baseras på allt från hur tidskrävande flytten är, till avstånd och omfattning.