Vad kostar flytthjälp? – Flytthjälp pris i Stockholm

Det finns många fördelar med att anlita en flyttfirma i Stockholm när det är dags att flytta. Du slipper ta hand om allt det jobbiga i att flytta och kan istället fokusera på att förbereda den nya bostaden. Många vill förstås veta vad flytthjälp kostar innan de bestämmer sig för att anlita flytthjälp i Stockholm. Men eftersom varje flyttfirma sätter sitt eget individuella flytthjälpspris går det inte att säga vad i slutändan kommer att kosta.

Vanligtvis tar flyttfirman en kostnad för flytthjälp per timme och timpriset ligger generellt någonstans mellan 350 – 550 kronor. Dock kan detta som sagt variera från firma till firma när du anlitar flytthjälp i Stockholm. Kanske har du andra önskemål, som till exempel hjälp med flyttstädning? Eller att rensa ur ett biutrymme? Sådant kan också påverka ditt pris för flytthjälp. För att ta reda på exakt vad en flytt kommer att kosta är det alltid bäst att höra av sig till flyttfirman och begära offert.

Vad påverkar priset för flytthjälp?

Ett flytthjälpspris beror på en rad olika faktorer som kan varier kraftigt beroende på vilken flyttfirma du anlitar:

  1. Avståndet. Hur lång är det mellan din tidigare och nya bostad? Desto längre avstånd, desto längre tid tar det och desto mer bränsle förbrukas.
  2. Volym. Hur många möbler och andra tillhörigheter ska flyttas? Större volymer tar självfallet längre tid att flytta såväl som kan komma att kräva flera transporter fram och tillbaka, eller användandet av flera flyttfordon.
  3. Säsong. Flyttförfrågningar ökar under hösten i augusti och september. Priset blir därför aningen högre under denna period än om du skulle boka under sommaren eller vintern.
  4. Specifika behov. Har du något speciellt bohag som ska flyttas? Ett stort, tung piano? Dyrbara, ömtåliga tavlor, vaser, konstverk eller liknande? Särskilda behov kräver specifik utrustning och behandling som kräver mer resurser och därmed kan öka vad det kostat med flytthjälp
  5. Hiss. Finns hiss eller inte? En hiss underlättar och påskyndar flyttarbetet och innebär således ett lägre flytthjälpspris.
  6. Övriga tilläggstjänster. Behöver du hjälp med flyttstädning? Magasinering? Hantering av gamla dokument, etc.? Alla ytterligare tilläggstjänster gör flytthjälpspriset aningen högre.

Rutavdrag vid flytthjälp

Kom ihåg att sedan 1 augusti 2016 gäller rutavdraget för alla typer av flytthjälp inklusive transport, flyttstädning, packning, bärhjälp, etc. Du har rätten till 50% avdrag på alla arbetskostnader i samband med en flytt upp till 75 000 kronor.

Du själv behöver inte tänka på något gällande avdraget, RUT-avdraget dras av firman som du anlitar för din flytt.