Vandra i Cortina längs några av Alpernas bästa vandringsleder

Cortina med vandring | Bizbay

Är du sugen på att ge dig ut på en vandring genom några av världens mäktigaste omgivningar? Se då till att boka en resa till Cortina med vandring, i grupp eller på egen hand, och upplev denna underbara plats i Dolomiterna. Cortina är definitivt ett måste för alla vandringsentusiaster och finns med på listorna över de mest legendariska alporterna som många återvänder till år efter år. Fortsätt att läsa om du är intresserad av att vandra i Cortina och vill veta mer om denna italienska pärla. 

Ett populärt resmål året runt

De flesta som vandrar gör det för de vackra vyerna, tiden för eftertanke och möjligheten att uppleva naturen och kulturen på ett ännu bättre sätt. Allt detta ringar in Cortina på ett perfekt sätt och lockar därför vandringsresenärer från hela världen. Staden ligger i Alperna i norra Italien och bjuder på såväl lättare leder med flackt underlag som mer utmanande alternativ för de lite mer erfarna vandrarna. Och tack vare läget intill Alpernas mäktig berg är staden även ett riktigt populärt resmål för skidåkning vintertid. Du kan alltså besöka Cortina året runt och ägna dig åt precis det du älskar!

Boka en vandringstur med guide

Ett tips om du är sugen på att vandra i Cortina är att boka en arrangerad resa med guide. En guidad resa ger dig nämligen möjligheten till en ännu bättre upplevelse där du kommer att få höra intressanta historier och spännande information om området och landskapet medan du vandrar. Reser du i grupp får du dessutom chans att lära känna likasinnade och dela dina intryck längs vägen. Researrangörernas guider har stor kunskap och lång erfarenhet av området och har sannolikt en mängd kontakter på plats som ger dig chans att få en ännu bättre inblick i kulturen.

Vad ska man packa?

När du ska vandra i Cortina gäller det att packa lätt men rätt. Ofta kan du få hjälp av researrangören med tips och råd för vilken typ av packning som gäller just för den vandringsled du ska gå längs och för den årstid då du ska vandra. Är det första gången du bokar en vandringsresa gäller det att införskaffa ett par bra vandringsskor och gå in dessa i god tid före din vandring. Då har skorna hunnit mjukas upp och anpassa sig efter dina fötter, vilket minskar risken för skoskav. Se även till att packa med dig ventilerande och isolerande plagg så att du kan klä dig i lager-på-lager beroende på hur vädret ser ut när du är där. Och såklart några energibars så att du kan hålla energin på topp under hela vandringen!

Så, vad väntar du på? Gör slag i saken och boka en härlig tripp till italienska Cortina idag och se fram emot att få samla på dig ett gäng oförglömliga minnen! De höga bergen, mysiga alpbyarna, perfekta vandringslederna och grönskande dalarna kommer att få dig att vilja återvända år efter år, precis som så många andra.