Vandring i Albanien – Bra att veta

Vandring i Albanien | Bizbay

Detta lilla land i Sydeuropa är en av de många länder på Balkanhalvön. Naturen och miljön i Albanien är väldigt varierande och består av allt från snötäckta berg i de Albanska alperna, till de varma och soliga kusterna vid det Adriatiska havet och det Joniska havet.

Så vad väntar du på? Åk på en vandringsresa till Albanien och upptäck dess gyllene stränder, blåa sjöar, unika kultur och vänliga människor!

Att vandra i Albanien är ett bra sätt att lära känna detta vackra land. Åk på ett vandringsäventyr i Albanien och upptäck de små men oerhört vackra byarna som Theth, paddla kajak i bergssjöar, eller sov under stjärnorna på en tom strand i Grama Bay i södra Albanien. Det spelar ingen roll om du har all tid i världen eller enbart ett par dagar till ditt förfogande. När det kommer till vandring i Albanien så finns det någonting för alla!

I denna artikel om vandring i Albanien tänkte vi gå över några saker som är bra att veta inför din vandringsresa till Albanien.

Vilken är den bästa säsongen att vandra i Albanien?

Den bästa säsongen att vandra i Albanien är under våren, mellan april och juni, samt under hösten, där säsongen startar i september och slutar i december. Under våren och hösten finns det stora temperaturskillnader, från 10 °C ända upp till 25 °C. Dessa temperaturer tillåter dig att njuta av bergsstigar utan att behöva lida av outhärdlig sommarhetta eller vinterkyla. Under våren och hösten kan du också undvika turistsäsongen som varar från juli till augusti.

Du kan hålla dig uppdaterad med vädret i Albanien här.

Hur vältränad behöver jag vara för att kunna vandra i Albanien?

Desto mer vältränad du är, desto mer kommer du att kunna njuta av att vandra i Albanien. Detta är en tumregel för egentligen alla typer av vandringar, inte bara för vandring i Albanien. Om du är vältränad borde det inte vara några problem för dig att vandra i Albanien. Kom ihåg att under den dessa vandringar kommer du att behöva vandra i timtal mellan berg och dalar, i flera dagar i sträck. Om du är orolig att det kommer vara för tufft kan du alltid träna inför resan och se till att du är i bra form inför vandringen. Att gå några tippar per dag eller gå i trappor är alltid ett bra sätt att påbörja din träning. Din guide när du vandrar i Albanien kommer såklart alltid vara i närheten och ser till att du slutför ditt vandringsäventyr i Albanien på ett säkert vis.

Vad behöver jag packa för att vandra i Albanien?

För att vandra i Albanien rekommenderar vi dig att packa lätt. Du får inte glömma att du kommer vandra timtal i sträck under flera dagar. Vi föreslår bekväma kläder för vandringen och att enbart ta med dig tillräckligt mycket kläder för att räcka under hela resan.

Rekommenderad packlista:

–          Vandringsstövlar eller skor lämpade för terrängen

–          Regn/vind kläder

–          En lätt fleece eller jacka

–          Vattenbehållare eller en ordentlig flaska

–          Solskydd: solglasögon, solskyddskläder och solkräm

–          Schampo

–          Hygienartiklar

–          Kamera för att skapa vackra minnen

–          Lite snacks för att hålla energin och humöret uppe under resan

Om du vandrar i södra Albanien behöver du också:

–          Badkläder och handduk ifall att du vill bada i viken eller i en fors

–          En sovsäck

Vandring i Albanien – En oförglömlig resa

Boka en oförglömlig vandringsresa till Albanien redan idag och skapa ett minne för livet. Vi rekommenderar att välja ett resebolag med tydlig och detaljerad information om vad resan kommer innebär där du får en bra överblick över samtliga detaljer gällande resa, boende, reseprogram och priser.