Viktigt att veta om SEO, optimering för Google och hur företag använder sig av detta

Viktigt att veta om SEO, optimering för Google och hur företag använder sig av detta

Googles sökmotor är fantastisk. Med några enkla fraser eller bara ord kan du hitta så gott som vad som helst på nätet. Idag används Google flitigt för att hitta tjänster, produkter och företag som erbjuder något som sökaren är ute efter. Detta har lett till optimering av hemsidor.

SEO = Sökmotoroptimering

Varje dag utförs flera miljoner sökningar på Google. Sökmotorns algoritm tar hänsyn till mängder av faktorer för att ge sökarna de bästa och mest relevanta sökresultaten. SEO optimering syftar till optimeringen av den egna hemsidan för att ranka så högt som möjligt för rätt sökord och fraser. Enkelt förklarat handlar SEO optimering för Google om att göra det så lätt som möjligt för algoritmen att förstå när just din hemsida är relevant att visa.

Hur fungerar SEO optimering för företag?

Processen för att optimera den egna hemsidan är lång. Först och främst behöver man analysera vad det är för besökare som går in på hemsidan och vilka nyckelord och nyckelfraser de använder sig av. Därefter behöver du använda dig av de analyserade orden och fraserna när du skapar bra och relevant innehåll på hemsidan.

Det finns flera åtgärder att utföra både direkt på hemsidan och även ”utanför” hemsidan, även kallat on-page och off-page. På själva hemsidan handlar det inte bara om att skapa relevant innehåll, det finns även flera stora och små saker att justera, lägga till och anpassa. Vissa hemsideleverantörer gör det lättare med optimeringen, SEO optimering för WordPress har exempelvis flera bra tillägg och widgets som underlättar arbetet.

Gör det lätt för dig själv

SEO optimering för Google förändras med tiden. Metoder som var populära för ett antal år sedan är idag kontraproduktiva och i vissa fall till och med förbjudna. I princip varje gång Google uppdaterar sin algoritm är det nya regler och förutsättningar som gäller. Företagare som inte vanligtvis behärskar e-handel eller sökmotoroptimering kan snabbt upptäcka att de behöver hjälp. Även om det finns bra tillägg och widgets för SEO optimering för WordPress och andra e-handelsplattformar är det betydligt bättre att ha kunnig personal vars uppgift det är att ansvara för SEO för företaget.

Anledningen till att många anlitar konsulter

Idag finns det flera företag som erbjuder SEO-tjänster till företag. Anledningen är enkel, SEO är viktigt för att kunna växa på nätet och det är även ett område som kräver både kunskap och erfarenhet. Samtidigt är det ett område som det ständigt behöver arbetas med. De flesta företag väljer att fortsätta fokusera på kärnverksamheten och lämna SEO-arbetet till konsulter eller företag som specialiserar sig på just detta. En konsult kan hjälpa till med grundarbetet men de kan även lägga upp strategier och planer för ett mer långsiktigt arbete. Fördelen med att investera i just SEO är att resultaten går att mäta på ett tydligt sätt, från ökat besökarantal till ökad försäljning